CardioVet 90 tableta

CardioVet 90 tableta

Bolesti srca i krvotoka kod pasa i mačaka, su veoma ozbiljan problem. Mi Vam nudimo specijalno formulisan dodatak hrani za pse koji pomaže očuvanje normalne strukture i funkcije srčanog mišića kod pasa.

CardioVet

CardioVet je specijalno formulisan dodatak hrani za pse koji pomaže očuvanje normalne strukture i funkcije srčanog mišića kod pasa.

CardioVet je specijalno formulisan dodatak hrani za pse koji pomaže očuvanje normalne strukture i funkcije srčanog mišića kod pasa. U sastav CardioVet-a ulazi L karnitin (740mg), Taurin (200mg), Koenzym Q10 (10mg), Selen (5 mcg) i Vitamin E 60 IE.

L-karnitin: 95% totalnog L-karnitina u organizmu se nalazi u miokardu. L-karnitin može da spreči nakupljanje masnih kiselina u ćelijama miokarda i pomaže proizvodnju energije potrebne za funkciju srčanog mišića.

Taurin igra važnu ulogu u metabolizmu miokarda regulišući nivo kalcijumovih jona i osmotskog potencijala, neutrališući i slobodne radikale.

Coenzyme Q10 (ubiquinone) je važan u proizvodnji energije u organizmu. Takodje, on je prirodni antioksidans u mitohondrijama. U metohondrijama miokarda se proizvodi velika količina energije i velika količina slobodnih radikala.

Selen je integralni deo glutation peroksidaze - enzima koji je uključen u antioksidativne mehanizme. Njegova funkcija, koja je visoko zavisna od vitamina E, je da umanji efekat oksidativnog stresa koji je glavni element u patogenezi dilatativne kardiomiopatije.

Vitamin E je snažan antioksidant koji sprečava prekomerne kontrakcije endotelnih ćelija srčanog mišića. Takođe, Vitamin E redukuje adheziju i agregaciju trombocita u koronarnim arterijama sto olakšava kretanje krvi u njima i ishranu srčanog mišića.

Preporučena doza je 1 tableta dva puta dnevno za pse lakše od 15 kg, 2 tablete dva puta dnevno za pse teže od 15 kg.

Čuvati: na suvom mestu na sobnoj temperaturi.

PakovanjeCardioVet 90 tableta

Proizvođač Vetplanet, Varšava

Uvoznik i distributer Mediport, Novi Beograd